Gräsklippare från Husqvarna

På grund av pandemin är det lite längre leveranstider och vissa produkter kan tyvärr vara slutsålda. Kontakt oss för aktuellt lagersaldo.

 

När det gäller gräsklippare idag så finns det mycket att välja på. Något som ramlar i glömska är de en gång så vanliga ”putt-gräsklipparna”. Det finns en anledning till att de var så vanliga, deras pålitlighet. Husqvarnas gräsklippare bara går och går, gräset kan knappt bli för långt. Och visst saknar man den där doften av nyklippt gräs. Hittar du något du gillar så är det bara att höra av sig eller komma in.

 

Vi har även ett stort utbud av Robotgräsklippare och Åkgräsklippare!

Varför ska man ha en gräsklippare?

För att se till så att man har en perfekt skött gräsmatta så krävs det att man tar hand om den på bästa sätt. En gräsmatta som är skött på rätt sätt syns tydligt och skapar en sinnesstämning utöver det vanliga hos de flesta. Men arbetet med gräsmattan är inte alltid det lättaste och för att kunna hantera skötseln på de svårare områdena med sluttningar och andra komplexa gräsytor så behöver man ha en bra gräsklippare till sin hjälp. Gräsklippare finns i olika utformningar och med olika drivmedel och valet av trädgårdsredskap bör göras efter vilken typ av område som ska behandlas.

 

Vanligt förekommande gräsklippare är den bensindrivna, klassiska gräsklipparen. Dessa genomför ofta ett väldigt gediget arbete och fungerar således väldigt bra på mindre områden såsom i den vanliga trädgården. Priser skiljer sig åt även här bland de olika varianterna som finns på marknaden och prisvariabler är i sammanhanget effektiviteten.

 

Inom denna marknad så har Husqvarna väldigt stora marknadsandelar och de tillhandahåller produkter som brukar vara av god kvalité. De har även en hög varietet av klippare och detta i olika prisklasser vilket leder till att man oftast kan få tag på den typ av gräsklippare man eftersträvar. De har även ett gott supplement med tillbehör som man kan lägga till för att utmärka redskapet ytterligare. Viktigast är ändå att man sköter om det på bästa sätt och servar klipparen emellanåt.

 

Olika varianter

Idag är de vanligaste gräsklipparna den batteridrivna, den bensindrivna eller den eldrivna klipparen även om fortfarande förekommer manuella verktyg utan någon drivkraft. Den batteridrivna finns i olika utföranden.

 

Vanligt förekommande idag är den så kallade Automower. Det är en typ av gräsklippare som sköter sitt arbete helt själv, utan någon större tillsyn och därför har den blivit väldigt populär. Idag finns denna variant med många olika funktioner beroende på prisklass. Detta kan handla om olika gps-verktyg för att kunna hålla reda på vad den har klippt men även tillbehör för att effektivisera själva klippningen.

 

En annan typ av gräsklippare är den så kallade åkklipparen. Detta bensindrivna trädgårdsfordon är väldigt effektivt på större områden och används därför främst på större områden såsom exempelvis golfbanan och i parker. Det är därför inte så vanligt att man som privatperson med en mindre trädgård använder sig av denna variant. Den förekommer dock väldigt vanligen i händerna på de kommunala gräsplättarna för att kunna genomföra ett snabb och effektiv trimning på gräset. De billigaste varianterna på åkklipparen brukar kosta runt 20,000 kr medan de dyraste närmare sig 100,000 kr. Vad som skiljer sig åt dessa typer av gräsklippare är främst effektiviteten samt styrförmågan men även vilka typer av tillbehör de kommer med. Vid investering av en åkklippare är det viktigt med skötseln och därmed kan det vara bra att ha kontinuerlig service på fordonet men samtidigt hålla fordonet rent för att det ska fungera så bra som möjligt och genomföra en bra klippning. Även effektiviteten på klipparen kan försämras ifall man inte sköter om den på bästa sätt vilket leder till större bensinkostnader men även större utsläpp.