OLIKA MODELLER AV SNÖSLUNGOR FRÅN HUSQVARNA

I vår butik utanför Jönköping hittar du flera olika modeller av Husqvarnas snöslungor. Vi är experter på dessa maskiner och kan ge dig expertis inom området med över 30 års erfarenhet.

Vi kan dessutom erbjuda bra priser på alla våra snöslungor.

Enstegssnöslunga

En enstegssnöslunga är en mindre och oftast lättare snöslunga än den större modellen tvåstegssnöslungan. Denna snöslunga är något tystare då motorn är eldriven. Maskinen drar in snö genom inmatningsskruven och drivs samtidigt framåt. Denna typ av snöslunga som är lite mindre lämpar sig bäst på belagda ytor som asfalt etc. Enstegssnöslungans huvudsyfte är att hantera mindre och jämnare ytor. Maskinen är enkel att hantera och ger dig full kontroll då maskinen drivs manuellt.

Tvåstegssnöslunga

Tvåstegssnöslungan är den absolut vanligaste snöslungan i de svenska hemmen. Fördelen med denna snöslungan är att den är självgående. På så vis behöver man inte använda kraft för att driva maskinen framåt. Maskinen är utrustad med meddrivning i hjulen som gör att du sparar både tid och energi med denna teknik. Tvåsteg innebär att maskinen först luckrar upp snön och gör snön lättare och lös. Det andra momentet är tvåsteg vilket betyder snöslungan skjuter iväg snön dit man vill att snön ska landa. Tvåstegssnöslungan bearbetar snö innan den skjuter iväg snön. Detta innebär att maskinen drar mer bränsle är men mycket mer kraftfull.

Hur stor snöslunga behöver jag?

Valet av snöslunga är beroende på hur mycket yta du ska röja snö på samt hur enkelt du vill jobbet ska vara. Genom att köpa en tvåstegssnöslunga så kan du röja snöa på en större yta på kort tid och med minimal ansträngning. Kontakta oss om du behöver rådgivning i vilken snöslunga från Husqvarna som passar dig bäst.

Kan man köra snöslungor på grus?

2-stegs snöslungor pasar bättre på grus då du enkelt kan ställa hur högt upp maskinen ska vara ifrån marken. På så sätt kan du minimera risken att du får in grus i maskinen. Vissa snöslungor stannar om det kommer in grus i maskineriet. Vi hjälper dig gärna välja rätt snöslunga för dina behov.

Fler produktkategorier