Varför ska man ha en gräsklippare?

För att se till så att man har en perfekt skött gräsmatta så krävs det att man tar hand om den på bästa sätt. En gräsmatta som är skött på rätt sätt syns tydligt och skapar en sinnesstämning utöver det vanliga hos de flesta. Men arbetet med gräsmattan är inte alltid det lättaste och för att kunna hantera skötseln på de svårare områdena med sluttningar och andra komplexa gräsytor så behöver man ha en bra gräsklippare till sin hjälp. Gräsklippare finns i olika utformningar och med olika drivmedel och valet av trädgårdsredskap bör göras efter vilken typ av område som ska behandlas.

Vanligt förekommande gräsklippare är den bensindrivna, klassiska gräsklipparen. Dessa genomför ofta ett väldigt gediget arbete och fungerar således väldigt bra på mindre områden såsom i den vanliga trädgården. Priser skiljer sig åt även här bland de olika varianterna som finns på marknaden och prisvariabler är i sammanhanget effektiviteten.

Inom denna marknad så har Husqvarna väldigt stora marknadsandelar och de tillhandahåller produkter som brukar vara av god kvalité. De har även en hög varietet av klippare och detta i olika prisklasser vilket leder till att man oftast kan få tag på den typ av gräsklippare man eftersträvar. De har även ett gott supplement med tillbehör som man kan lägga till för att utmärka redskapet ytterligare. Viktigast är ändå att man sköter om det på bästa sätt och servar klipparen emellanåt.

OLIKA VARIANTER

Idag är de vanligaste gräsklipparna den batteridrivna, den bensindrivna eller den eldrivna klipparen. Den batteridrivna finns i olika utföranden.

Vanligt förekommande idag är den så kallade Automower. Det är en typ av gräsklippare som sköter sitt arbete själv, och därför har den blivit väldigt populär. Idag finns denna variant med många olika funktioner beroende på prisklass. Detta kan handla om olika gps-verktyg för att kunna hålla reda på vad den har klippt men även tillbehör för att effektivisera klippningen.

En annan typ av gräsklippare är den så kallade åkklipparen. Detta bensindrivna trädgårdsfordon är väldigt effektivt på större områden och används därför främst på  exempelvis golfbanor och i parker. Den förekommer väldigt vanligen i händerna på de kommunala gräsplättarna för att kunna genomföra ett snabb och effektiv trimning på gräset. De billigaste varianterna på åkklipparen brukar kosta runt 20,000 kr medan de dyraste närmare sig 100,000 kr. Vad som skiljer sig åt dessa typer av gräsklippare är främst effektiviteten samt styrförmågan men även vilka typer av tillbehör de kommer med. Vid investering av en åkklippare är det viktigt med skötseln och därmed kan det vara bra att ha kontinuerlig service på fordonet för att det ska fungera så bra som möjligt. Även effektiviteten på klipparen kan försämras ifall man inte sköter om den på bästa sätt vilket leder till större bensinkostnader men även större utsläpp.

 

Fler produktkategorier