Åkgräsklippare, vad är det?

Det är en maskin som används för att klippa stora ytor av gräs. Maskinen kan liknas vid ett mindre fordon och har ofta en stol placerad på maskinen så att föraren av fordonet kan sitta bekvämt vid arbetet med maskinen. Det är en maskin som kan ha väldigt många olika funktioner och även om den kan verka stor och otymplig så brukar den ha väldigt bra funktionalitet för att även få finklippta kanter på en gräsmatta.

 

Olika typer av åkgräsklippare

Idag har utbudet blivit allt större av maskiner och fordon som är ämnade åt att klippa och underhålla gräsmattor. Det finns således väldigt många olika modeller och olika utformningar på maskinerna. Ett exempel är den maskin som har en frontmonterad klippare. Det innebär att ytan där skärbladen sitter och roterar är placerad framför fordonet. På så sätt blir det lättare att ha en överblick över var man faktiskt klipper. Många föredrar att ha en frontmonterad klippare eftersom det blir lättare att klippa i hörn och kanter då man ser precis var skärbladen går.

Vidare finns det även den klipparen som kallas för en mittmonterad klippare. Det är precis som det låter när roterbladen är placerade i mitten av fordonet, ungefär under där föraren av klipparen sitter. Det kan liknas vid en mindre traktor eftersom att man vid en första anblick inte behöver se att det är just en åkgräsklippare. Att maskinen är byggd som en mindre traktor är inte heller helt fel. Ofta kan maskinen även användas för att exempelvis ploga eller som en gödningsspridare. På vissa modeller kan man även koppla på ett släp och kan således använda den till att transportera saker.

 

Fördelar med en Husqvarna Rider

Det finns många fördelar med att välja en lösning som denna för att underhålla en gräsmatta. Den absolut största fördelen med en Husqvarna Rider är att det går fort att klippa gräset. En Rider är väldigt lätt att starta och efter att maskinen är igång är det bara styrningen som kräver mänsklig kraft. Allt annat är automatiserat och går väldigt smidigt till.

Service av åkgräsklippare i Jönköping

Åkgräsklippare från Husqvarna har en lång livslängd och mycket ska till för att maskinen ska gå sönder. Något som man bör ha i åtanke är att utföra regelbunden service på maskinen. Anledningen till det är att åkgräsklipparens livslängd förlängs och en service kan även förhindra framtida onödiga kostnader av större reparationer. Vi har en modern serviceverkstad vilket innebär att din trädgårdsmaskin hamnar i goda händer.

 

Hur mycket bensin drar en åkgräsklippare?

Det finns flera faktorer som spelar in hur mycket bensin en åkgräsklippare förbrukar. Storleken på åkgräsklipparen och dess motor är en av faktorerna. Generell sett drar de cirka 1 liter i timmen, och större modeller kan dra upp emot 2-6 liter i timmen. Det spelar även roll hur man kör åkgräsklipparen och på vilket underlag. Till exempel drar den mer i backiga gräsmattor. Genom att du köper rätt åkgräsklippare för just storleken på din gräsmatta så kan du spara pengar på bensin och inköpskostnad. Det finns ingen anledning att ha en stor åkgräsklippare till en liten gräsmatta.

 

Hur kan man ta hand om sin åkgräsklippare?

Det finns några enkla sätt att ta hand om sin åkgräsklippare på. Genom att använda bra bränsle så maximerar du prestandan på gräsklipparen. Se även till att åkgräsklipparen är ren och att dess filter är fräscha och rena. Genom att rengöra klippaggregatet då och då får du en bättre klippning och mindre bensinförbrukning.

Fler produktkategorier