Köp Trimmer eller Röjsåg i Jönköping & Huskvarna

Husqvarna har länge varit ett av de pålitligaste märkena för trimmers och röjsågar. Oavsett om det är sly längs ett staket, gräskanterna som inte gräsklipparen kommer åt eller stora partier med högt gräs så har vi en maskin för dig. Utbudet är stort och anpassat utefter alla de tänkbara användningsområdena. Vi hjälper dig gärna med att välja ut en maskin som passar dina behov och plånbok.

 

På grund av pandemin är det lite längre leveranstider och vissa produkter kan tyvärr vara slutsålda. Kontakt oss för aktuellt lagersaldo.

Vad är en röjsåg?

En röjsåg är ett väldigt användbart trädgårdsredskap som kan användas effektivt för att göra sig av med oönskad växtlighet. I vanliga fall så används den med en slyklinga för att röja inom skogsbruket. Egentligen kan man säga att det är en typ av motorsåg som har en roterande sågklinga som är förbunden med sågens motor. Redskapet har en sele av säkerhetsskäl som man bär runt axeln under arbetet med den. Detta då maskinen oftast är väldigt tung och har en hög motoreffekt.

För att kunna effektivisera arbetet med verktyget så finns det idag väldigt många tillbehör som man kan installera på sin befintliga röjsåg. För att öka effektiviteten på redskapet så är det viktigt att tänka på att inhandla en modul med hög effekt, högt vridmoment och snabb acceleration. Viktigt att tänka på är även att de ska ha en ergonomisk bärsele för avlastning, komfort och även här effektivitet. Utan bärselen så skulle man behöva vila arbetet väldigt mycket för att kunna orka av det. Önskar man transportera verktyget på ett enkelt sätt är det även bra att ha ett vrid- och fällbart styre vilket även underlättar förvaringen. I dagens miljöklimat är det även viktigt att tänka på att maskinen bör ha någon form av avgasrening.

 

Priser

Priset på en röjsåg varierar väldigt mycket på marknaden. Husqvarna är några av de främsta inom utvecklingen av dessa maskiner och de har ett stort utbud i olika prisklasser. Priserna varierar allt från 3500 kr till närmare 13000 kr och därefter kan man även lägga till olika tillbehör för att vara utrustade med många praktiska funktioner och olika förhållanden. Men det finns också billigare varianter från lite mer okända sågtillverkare. Denna typ av såg är ofta någonting som man vill ha under en längre tid och då kan det vara värt att kliva upp ett par tusen för att få en riktigt kvalitativ maskin. Just denna typ av maskin används ofta där växtligheten och att använda sig av ett kvalitativt trädgårdsredskap effektiviserar arbetet mycket.

 

Olika typer av röjsågar?

Som tidigare nämnt är Husqvarna en av de största företagen på denna typ av sågar. Men även företaget Stihl producerar mycket kvalitativa trädgårdsmaskiner. Det finns olika typer av röjsågar och de drivs på lite olika sätt. Men det absolut vanligaste sättet att driva en trädgårdsmaskin av denna typen är den bensindrivna. Då finns det en mindre bensinbehållare som sitter fast på maskinen. Denna bensintank brukar innehålla omkring 0.5 – 0.7 liter bensin. Detta för att man fortfarande ska kunna på ett enkelt sätt arbeta med maskinen utan att bensintanken ska upplevas som störande eller i vägen. Det går att köpa olika sorters röjsågar hos olika återförsäljare. Antingen kan man köpa trädgårdsinstrumenten direkt av företagen som har tillverkat dem. Men det vanligaste är att man köper olika typer av trädgårdsmaskiner på butiker som erbjuder ett brett sortiment av sågar och andra typer av trädgårdsinstrument. Även om Husqvarna och Stihl är de två största och populäraste märkena så finns det många andra typer av märken som fungerar minst lika bra.