Köp din nya motorsåg från Husqvarna – i Jönköping nära Huskvarna!

På grund av pandemin är det lite längre leveranstider och vissa produkter kan tyvärr vara slutsålda. Kontakt oss för aktuellt lagersaldo.

 

Är du på jakt efter en ny motorsåg av hög kvalitet? Då har du hittat rätt!

Varje år så lanserar Husqvarna nya förbättrade motorsågar som är gjorda för att prestera i absolut toppklass, och vi har dom i lager. Sortimentet är brett och det finns motorsågar för skogsavverkning, vedkapning och beskärning. Om du tycker att det är svårt att veta vilken motorsåg som passar just din situation bäst, då tycker vi att du borde komma in till oss i butiken utanför Jönköping så ska vi säkerligen kunna hjälpa dig hitta en passande modell. Nedan kommer några saker att tänka på innan du köper din motorsåg hos oss.

Köp en säker motorsåg från Husqvarna

Säkerheten är det viktigaste att tänka på när man använder en motorsåg. Se till att motorsågen du köper följer de riktlinjer som just du måste följa samt att du alltid använder korrekt skyddsutrustning.

Hur mycket utsläpp har motorsågen?

För att värna om miljön så vill man använda en motorsåg med så lite utsläpp som möjligt. Det finns även riktlinjer som ska följas. De flesta gammla motorsågar klara inte dessa utsläppsmål. Att ha en ny och fräsch motorsåg hjälper dig värna om miljön.

Underhåll motorsågen för säkrare användning

Se till att din nya motorsåg är up-to-date och inte har några fel, innan du använder den.

Behöver du mer hjälp finns Husqvarnas motorsågs-köp-guide att läsa här.

Hur drivs en Husqvarna motorsåg?

Sågen drivs med hjälp av energi i någon form. Det vanligaste för en något mindre maskin är att den drivs på el. När det gäller eldrivna motorsågar finns det två olika alternativ. Antingen så laddar man ett batteri som sitter i maskinen och kan arbeta utan att ha en sladd i kopplad. Men det finns fortfarande de trädgårdsmaskiner som kräver att man har sladden inkopplad hela tiden. Idag har dock den maskintypen minskat och det har kommit nya lösningar. För de kraftigare sågarna så krävs det ofta att dom drivs på bensin eller diesel. Då sitter det en tank precis i anslutning till maskinens motor. Tanken brukar vara av en mindre typ och man tankar den med vanlig bensin eller diesel.

 

Motorsågens användningsområden

Som tidigare nämnt är det vanligaste användningsområdet trädgårdar för privatpersoner. Men det finns även personer som arbetar med skogsröjning och skogsavverkning. Då använder man sig av betydligt större maskiner än de som vi är vana vid att se privatpersoner arbeta med när de underhåller sin trädgård. Vidare finns det även sågar som används för att kapa plankor på byggen. Den gemensamma nämnaren för alla motorsågar är precis som namnet antyder, att de drivs av någon form av motor.

 

Säkerhet hos motorsågar

Dagens trädgårdsmaskiner och sågar har blivit betydligt säkrare än vad de var förr i tiden när tekniken var helt ny. Idag är de flesta maskiner byggda så att händerna och armarna är skyddade från att komma i kontakt med skärbladen om man använder maskinen på rätt sätt. Det skickas även med instruktioner för hur man bör hantera maskinen och vad man ska tänka på när man använder den. Maskiner som drivs av el och där man behöver ha en sladd inkopplad bör vara inkopplade i en jordfelsbrytare. Om man på något sätt skulle råka såga eller klippa av sladden är man då skyddad från att elektriciteten sprider sig.

 

Sammanfattning

Idag har tekniken kommit väldigt långt och det är en trädgårdsmaskin som effektiviserar arbetet och minskar den manuella ansträngningen. Det finns många olika typer av maskiner i olika storlekar och för olika ändamål. Säkerheten i dagens sågar är mycket hög och de flesta personer kan använda sig av en såg som drivs med en motor oavsett tidigare erfarenhet. Personer som arbetar med att röja i skogar och fälla träd använder sig av betydligt större maskiner än dom som man kan köpa för privat bruk i de flesta butiker. Priserna för en motorsåg varierar och det finns maskiner av varierande kvalité.

 

Köp din motorsåg i Huskvarna – utanför Jönköping!

Kom in och köp din motorsåg i Huskvarna som ligger en bit utanför Jönköping. Vi har öppet varje vardag mellan 8-17 och svarar gärna på dina frågor om motorsågar bland annat. Välkommen in till oss för en pratstund!